Sierd de Vos gaat los op blunderende scheids bij City-Dortmund: ‘Een eikel’

6 april 2021

BSR Agency

Commentator Sierd de Vos had dinsdagavond een kwartier de tijd om goeie woorden te vinden over de Roemeense scheidsrechter bij Manchester City-Borussia Dortmund. Ovidiu Hategan maakte in de eerste helft van de kwartfinale van de Champions League een paar enorme fouten, waaronder het AFPAKKEN van een zuivere goal van Dortmund. Na de rust, toen de commentator bij Ziggo Sport z'n koffie op had, ging hij even flink los.


"Een eikel, deze scheids", begon El Sierd zijn betoog. "Als u nu naar de website van Bild Zeitung gaat, dan staat daar op de voorpagina: 'Klahrer treffer geglaupt'. Gestolen, GESTOLEN dus! Deze eikel heeft ook nog tijdens een play-off tussen Noord-Ierland en Zwitserland onterecht een penalty gegeven aan Zwitserland en later toegegeven. Hij dacht dat er hands gemaakt werd, maar dat was niet zo. Daardoor ging Noord-Ierland niet naar het WK en de scheids dus ook niet."

'Dortmund heeft RECHT op een doelpunt'
De Vos sloot na het fluitsignaal voor de tweede helft af met: "Als u de eerste helft gezien heeft, of de analyse van Jack en Youri, dan weet u dat Dortmund recht heeft op een doelpunt, op de gelijkmaker. Er werd ze een treffer, ja, ontnomen door een foute beslissing van de scheids. En niet z'n eerste... Het is ongelooflijk dat zo'n scheids nog steeds zulke topduels blijft krijgen."