Spanjaard die dood werd verklaard door oude club: ‘Vond het wel grappig’

29 november 2018

Het bizarre verhaal over de Spaanse speler die door zijn Ierse club Ballybrack werd doodverklaard werd door veel media opgepikt. Fernando Nuno LaFuente vertrok bij de Ieren omdat hij ergens anders aan het werk ging. Ballybrack verklaarde LaFuente dood. En dat vond LaFuente zelf eigenlijk wel leuk.


"Het is wel een serieus verhaal geworden voor de club, maar ik vind het wel grappig. Want uiteindelijk ben ik helemaal niet dood. En niemand is gewond geraakt", zegt LaFuente in een interview met het Ierse RTE.

'Ik wist dat ze iets over me gingen zeggen'
Opvallend genoeg wist LaFuente al dat zijn club met een gek statement bekend zouden maken dat hij zou vertrekken bij de club. Ze hadden hem namelijk verteld dat ze naar buiten zouden brengen dat hij betrokken zou zijn geraakt bij een 'ongeval'.

"Ze hadden me vorige week gebeld en gezegd: 'Oké Fernando, het kan zijn dat je iets op Twitter voorbij ziet komen waarin we zeggen dat je betrokken bent geweest bij een ongeluk.' Ik dacht dat het een soort been-breek-achtig ongeluk zou zijn."

'Zo kwam ik er achter dat ik dood was'
"Ik kwam terug van mijn werk toen ik allemaal berichten kreeg van mijn collega's. 'Je bent een beroemhei', zeiden ze. Toen stuurden ze me alle berichten van over de hele wereld. Zo kwam ik er dus achter dat ik dood was."

"Ik heb gelijk contact gezocht met de club en die hebben hun excuses gemaakt. Het enige is dat ik mijn moeder gelijk had moeten bellen want die wist eigenlijk nergens van. Ze zag dus mijn foto in alle kranten. Ik heb haar nu nog steeds niet gesproken want ze reageert niet op mijn berichten."