Thomas Dekker speelde ‘Wie ben ik?’ met Leonardo DiCaprio

20 januari 2020

Getty

Ex-wielrenner Thomas Dekker heeft na het beëindigen van zijn carrière een bijzondere tijd gehad in Los Angeles. De tegenwoordig wielercommentator en analist bij het AD had geregeld wereldsterren om zich heen, zo vertelt hij zelf.


Volgens Dekker kwam bijvoorbeeld Leonardo DiCaprio elke week langs bij hem en zijn vriendin Nathalie Marciano. Voor een spelletje 'Wie ben ik?', waarbij je 'een plakkertje op je voorhoofd krijgt met een naam en moet raden wie het is.' Volgens het interview in De Volkskrant was zanger Bruno Mars daar ook weleens bij.

Extreem
Dekker stopte eind 2014 met wielrennen, nadat Garmin (en geen enkele andere ploeg) hem een contract wilde geven. Daarop vertrok hij naar LA. "Ik had geen idee wat ik moest gaan doen. Ik kwam vierenhalf jaar lang in een ander leven terecht, het was misschien nog extremer dan mijn leven als wielrenner."

Liegen
Toch mist Dekker het wielrennen soms wel, zegt hij. Andere zaken bepaald niet: "Een bestaan als proef bij de Rabo-ploeg kan ik makkelijk missen, het liegen al helemaal. Voor hetzelfde geld was ik niet gepakt. Anderen kwamen ermee weg. Ik zou een heel vervelende man zijn geworden als ik niet was gepakt. Dat was ik al, maar ik zou nóg erger zijn geworden."