TOF! Bijzonder internationaal toernooi in Friesland: van fierljeppen tot polynesisch kanovaren

11 juli 2018

Wij in Nederland kennen maar een paar traditionele sporten. De bakermat van bijvoorbeeld het fierljeppen of het skûtsjesilen, Friesland, is dan ook de logische gastheer voor de European Sports for All Games begin augustus.


Tijdens dat event laten liefst 20 landen hún traditionele sporten zien. Daar zitten best wat bizarre sporten tussen, als je normaal gesproken alleen naar traditioneel tennis en een simpel rondje schaatsen kijkt. Check de video boven dit bericht maar eens.

Clinics
Altijd al benieuwd hoe dat Polynesisch kanovaren nou in z'n werk gaat? Of zin om naar een potje Pahlavani worstelen te kijken? De landen waar het zo populair is, geven van 3 tot en met 7 augustus clinics en presentaties van hún traditionele sporten in Friesland.

1.000 sporters
Het toernooi duurt dus 5 dagen, met meer dan 20 landen, 50 traditionele sporten, meer dan 1.000 sporters, 10-tallen evenementen van Fryske sporten inclusief 100 clinics en demonstraties van internationale sporten. 400 vrijwilligers moeten alles in goede banen leiden. Tof evenement dus!