Van der Vaart zet Van Nieuwkerk voor paal: ‘Ik word liever door haar geïnterviewd’ (video)

10 oktober 2019

Rafael van der Vaart zat woensdagavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk en wist de presentator flink voor paal te zetten in zijn eigen show. Van der Vaart zat daar om te praten over zijn afscheidswedstrijd aankomende zondag, maar vlak voor het interview veranderde de setting nogal.


Van Nieuwkerk vroeg namelijk aan Jellie Brouwer (presentatrice) of zij het interview wilde doen. Dat gebeurde allemaal nadat Nico Dijkshoorn in zijn wekelijkse column voorlas: ''Mijn hartenwens: Jellie Brouwer die Rafael van der Vaart interviewt, en Tom Egbers die het stralend aankondigt.''

Dat aanbod liet Van Nieuwkerk niet liggen en dus werd Van der Vaart ineens door iemand anders geïnterviewd. Bij Brouwer werd in 2016 kanker geconstateerd. Ze zat aan tafel om over die periode te praten, maar staat bekend als een goede interviewer.

Scherp als Van der Vaart is, reageerde hij op een vraag van Van Nieuwkerk die opeens tussendoor kwam: ''Ik word liever door haar geïnterviewd'', aldus de 109-voudig international.

Zondag speelt Van der Vaart zijn afscheidswedstrijd in Hamburg.