Van Nistelrooy klaagde in zijn Real-tijd dat de kleedkamer door Ronaldo naar alcohol stonk

20 mei 2020

BSR Agency

De Braziliaanse Ronaldo zorgde voor veel problemen in de kleedkamer van Real Madrid, zo stelt ex-topcoach Fabio Capello. De Italiaan was bij De Koninklijke een halfjaar trainer van Ronaldo. "Toen hij naar AC Milan vertrok, begonnen we plots wél te winnen”, aldus Capello bij Sky Sports. 


Aan zijn talent werd nooit getwijfeld: Ronaldo was een absoluut fenomeen. Fantastische techniek, een killer voor de goal. Aan die kwaliteiten twijfelt ook Capello niet. "Hij had het meeste talent van alle spelers die ik tegenkwam”, vertelt hij. "Maar hij was ook de speler die voor de meeste problemen zorgde in de kleedkamer."

Alcohol
Capello was 1 seizoen (2006/07) trainer van Real en had Ronaldo een halfjaar onder zijn hoede. Het was een samenwerking die de coach niet snel zal vergeten. "Ronaldo gaf feestjes. Op een gegeven moment zei Ruud van Nistelrooy tegen mij: "Coach, de kleedkamer stinkt naar alcohol"."

'Toen wonnen we ineens wel weer'
In januari 2007 liet Capello Ronaldo vertrekken naar AC Milan. "Toen hij vertrok, begonnen we plots te winnen”, grijnst de Italiaan.