Vandaag 10 jaar geleden maakte Adebayor de Arsenal-fans woest door zo te juichen (video’s)

12 september 2019

Voetballer Emmanuel Adebayor is inmiddels 35 jaar en zijn hoogtijdagen als doelpuntenmaker liggen inmiddels achter hem. Met clubs als Real Madrid, AS Monaco, Arsenal, Manchester City en Tottenham Hotspur kan de Togolees terugkijken op een mooie loopbaan. Tegenwoordig is hij actief voor het Turkse Kayserispor. Toch zullen zijn gedachte vast nog wel eens teruggaan naar 12 september 2009.


Als kersverse aankoop van Manchester City speelde Adebayor een thuiswedstrijd tegen zijn oude club Arsenal. In een wedstrijd die met 4-2 werd gewonnen, trapte hij Robin van Persie tegen het hoofd en scoorde Adebayor daarnaast ook. Wat hij daarna deed, weet iedereen nog: de man rende het complete veld over om pal voor de balende Arsenal-fans te gaan juichen.

Bastard
De supporters van The Gunners waren al doodziek van maniertjes en overstap naar het toen nog bouwende City, maar konden zijn bloed nu al helemaal drinken. Een iconisch moment in de geschiedenis van de Premier League! Dit hadden hij en ander betrokkenen erover te zeggen: