๐Ÿ‘€ | Matchfixing? Afrikaanse teams maken 187 doelpunten op 1 dag: winnen 95-0 en 91-1

5 juli 2022

In Sierra Leone zijn de topscorerslijsten flink opgeschud na de laatste wedstrijden in de 1e divisie van het Afrikaanse land. Gulf FC won namelijk met 91-1 van Koquima, terwijl Kahunla Rangers met een kleine 95-0 de punten pakte tegen Lumbebu. Daar zit een luchtje aan natuurlijk.


Of ze hebben gewoon enorme talentvolle spitsen met een neusje voor de goal, dat kan natuurlijk ook. Opmerkelijk was wel dat beide ploegen op hetzelfde puntenaantal stonden voorafgaand aan de wedstrijd en een beter doelsaldo nodig haddeb dan de tegenstander. Veel doelpunten waren dus nodig om de nationale play-offs te bereiken.

Kahunla Rangers maakte net meer doelpunten dan Gulf FC en plaatste zich dus voor de play-offs in Sierra Leone.

Vermoedens van matchfixing
De nationale voetbalbond van Sierra Leone heeft, net zoals PSV-fan Marcel Blaak een aantal jaar terug, 'vermoedens van matchfixing' en gaat een onderzoek instellen. "Deze zaak wordt grondig onderzocht en iedereen die schuldig wordt bevonden zal met de volle kracht van de wet worden aangepakt", aldus de bond.

Grootste overwinning ooit
De 95-0 en 91-1 uitslagen zijn overigens niet de grootste overwinningen ooit. In 2002 zou in Madagaskar SO l'Emyrne opzettelijk meer dan 100 doelpunten in eigen doel hebben geschoten uit protest tegen eerdere beslissingen van de scheidsrechter. AS Adema won uiteindelijk met 149-0.