Veronica Inside vanaf september weer ‘gewoon’ op tv, met Derksen, Gijp én Genee

31 juli 2020

ANP

Alle ruzie van de afgelopen maanden sloeg blijkbaar helemaal nergens op, want Veronica Inside keert vanaf september 'gewoon' weer terug op de buis. Mét de vaste heren aan tafel: René van der Gijp, Johan Derksen EN Wilfred Genee.


Dat maakte Talpa, de baas van het programma en het bedrijf waar de 3 mannen onder contract staan, vrijdagmiddag bekend aan onder meer het AD. Zenderbaas John de Mol heeft blijkbaar persoonlijk ingegrepen en ervoor gezorgd dat vanaf 11 september het voetbalpraatprogramma in z'n bekende vorm weer op Veronica komt.

Reactie John de Mol
De officiële reactie van John de Mol: 'Onderling vertrouwen en een goede chemie tussen deze mannen vormen de basis waarop ze al zo’n 13 jaar lang succesvol zijn, met alle ups en downs van dien. Dat heb ik met name Johan ook voorgehouden; het zou zonde zijn wanneer 1 uitzonderlijk conflict het einde van dit programma had betekend. Ik ben vooral blij voor die grote schare fans, waaronder ikzelf, dat de mannen straks weer met elkaar aan tafel gaan zitten. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de chemie tussen dit illustere trio weer voelbaar zal zijn.'

'Je hebt een contract, einde discussie'
Derksen had volgens het AD vrijdag een keihard gesprek met De Mol: "Hij zei: 'Je kunt helemaal niet stoppen. Je hebt een contract, geen discussie, ik hou je daaraan.' Ik had geen enkele keus. Maar ik wilde geloofwaardig blijven en niet overkomen als een zakkenvuller. Daarom, en dat is een idee van mijn vrouw, schenk ik de helft van mijn salaris aan een goed doel: een hondenpension in Almere en aan Casper van Eijk”, aldus De Snor.

Gesprek liep op niks uit
De bekendmaking is héél bizar, want donderdag zaten Genee, Derksen en Gijp nog bij elkaar om de ruzie uit te spreken en te kijken of het programma nog door kon gaan. Derksen en Gijp zeiden toen duidelijk dat het volgens hen niet meer goed en geloofwaardig zou worden.