‘Verstappen (nog) niet de rijkste, deze Nederlandse sporters verdienden meer’

13 juni 2020

ANP

Max Verstappen is nog maar 22 jaar, maar volgens Quote hoort hij al wel bij de rijkste sporters van Nederland. Er zijn er maar 2 die nog beter hebben geboerd dan de Limburger en het zou goed kunnen dat jij ze niet kent.


Quote, dat jaarlijks een lijst maakt met de rijkste sporters van Hollandse bodem, schrijft dat Xander Bogaerts zich het minst zorgen hoeft te maken over zijn toekomst. Met een geschat vermogen van 156 miljoen euro staat hij bovenaan de lijst. De op Aruba geboren Bogaerts is een honkballer die sinds 2009 voor de Boston Red Sox. Met de MLB-grootmacht won hij in 2013 en 2018 het kampioenschap.

Nóg een honkballer
Bogaerts wordt gevolgd door een andere honkballer. Kenley Jansen, geboren op Curaçao. Streek als speler van de Los Angeles Dodgers 93 miljoen euro op.

Max maakt meters
Verstappen staat dus op een 3e plaats met een geschat vermogen van 65 miljoen euro. Vergeleken met de lijst van vorig jaar is dat een flinke vooruitgang. Destijds stond de coureur met 40 miljoen euro op een 6e plaats.

Geen Robben en Van Persie
Verstappen heeft de laatste tijd dus lekker bijverdiend, maar ook het stoppen van Arjen Robben en Robin zorgt ervoor dat hij voor het eerst in lange tijd weer eens op het podium staat. Robben's vermogen werd geschat op zo'n 64 miljoen euro, bij van Persie is dat 48 miljoen euro. Omdat de 2 Oranjelegendes inmiddels van hun pensioen genieten, worden ze niet meer meegenomen in de lijst.

Check hier de hele lijst van Quote!