Voetbalclub HSC’21 roept hulp in van boeven: kluis gaat niet meer open

7 september 2016

B1 en B2. ANP

Het is de omgekeerde wereld. Waar iedereen inbrekers buiten de deur wil houden, roept voetbalvereniging HSC'21 in Haaksbergen de boeven juist op om te helpen. De amateurclub uit de derde divisie kan na een inbraak de eigen kluis niet meer open krijgen. ,,Wie kent een goede brandkastkraker die ons helpt?", zegt voorzitter Willy Sticker. Het is een oerdegelijke grote brandkast van het merk Lips.


Elke speelzondag gaat de opbrengst uit kaartverkoop, kantine, koffiekiosk, hoofdtribune, loterij en snackbar naar de kluis in het clubhuis op Park Scholtenhagen.

3.000 euro buit
In de nacht van 30 op 31 mei werd de kluis gekraakt. Met snijbranders werd een twintig centimeter breed gat in één van de deuren aangebracht. Met een bedrag van 3.000 euro - entreegelden en inkomsten uit kantine en snackbar - gingen de inbrekers aan de haal.

Twentse voetbalclub roept hulp in van dieven: wie kraakt de kluis?

Omdat de twee vuistdikke deuren ogenschijnlijk onbeschadigd waren, bleef de brandkast in gebruik. Sticker: ,,Om de safe af te sluiten kochten we een stevig slot, waarmee de kast goed vergrendeld kon worden." Afgelopen weekeinde ontstond een nieuw probleem: de brandkast kan niet meer open. ,,Waarschijnlijk ontstond bij de kraak toch een beschadiging", zegt Sticker. ,,Wat we nodig hebben is een ervaren brandkastkraker."

Nou. Wij weten nog wel wat boeven. Wellicht kunnen B1 en B2 van Bassie en Adriaan de brandkast openkrijgen?