Voetballen én acteren: deze oud-topvoetballers gingen Royston Drenthe voor

26 maart 2020

BSR

Royston Drenthe voetbalt tegenwoordig bij de amateurs van Kozakken Boys en heeft dus tijd voor andere dingen. Zo heeft 32-jarige Rotterdammer een rolletje in de populaire serie Mocro Maffia.


Welke oud-topvoetballers gingen hem voor met een tweede loopbaan als acteur?

Pelé
Volgens velen – vooral in Brazilië – de beste voetballer ooit. Dat geldt niet voor zijn prestaties op het witte doek. Na te hebben gespeeld in wat Braziliaanse tv-series kwam de 3-voudig wereldkampioen toch in enkele speelfilms terecht. Waaronder oorlogsfilm Escape to Victory, waarin hij met Sylvester Stallone en Michael Caine de hoofdrol had. Voetballiefhebbers zal het echter vooral opvallen dat er naast Pelé nog meer voetbaltalent in de cast zit met onder anderen Bobby Moore, Osvaldo Ardiles en oud-Ajacied Co Prins.
Vinnie Jones
Berucht als voetballer. Denk aan de keer dat hij Paul Gascoigne bij de ballen greep. In het veld was Jones al een bad guy, een rol die hij moeiteloos voortzette op het witte doek. Niet onsuccesvol als voetballer, pas wereldwijd bekend als acteur. Zo speelde de Engelsman in heel wat grote films de slechterik of anti-held. Neem zijn rol als Juggernaut in X-Men: The Last Stand uit 2006. Als hoofdrolspeler schittert Jones ook in Mean Machine, een actiefilm over een potje voetbal tussen gevangenen en bewaarders.


Frank Leboeuf
Een andere oud-wereldkampioen die na zijn voetballoopbaan in films speelde. De Fransman had al speler van Chelsea al een rolletje in de oorlogsfilm Taking Sides. Vertrok na zijn loopbaan naar Los Angeles om te leren acteren. Voetbalde ondertussen daar bij Hollywood United, onder anderen met Vinnie Jones. Toch ging het de oud-topverdediger vooral om de films. Was later ook te zien in producties als Allies en The Theory of Everything.

Het artikel gaat verder onder de foto.Eric Cantona
Een andere bekendheid van de Britse velden: de Fransman Eric Cantona. Een buitenbeentje, die in 1997 al op 31-jarige leeftijd stopte. ‘The King’ zette vroeg in op een 2e carrière: na die van topvoetballer bij vooral Manchester United als filmster. Speelt grandioos zichzelf in Looking for Eric, maar had vooral rollen in verschillende Franse films.

Zinédine Zidane
Nog een Fransman die spraakmakend afscheid nam als voetballer. Zidane ging er met een kopstoot in de WK-finale van 2006 uit. Hoewel we hem later vooral trainer van Real Madrid terugzagen, kreeg Zizou ook een rolletje in Asterix en de Olympische Spelen. Waar Michael Schumacher en Jean Todt meedoen aan een race, komt de voormalige topmiddenvelder in de film in actie als Numérodis. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@roya2faces) op