Voor de échte liefhebber: er is nu een paarden-afspeellijst op Spotify

19 juni 2020

ANP

Paardensportbond FEI heeft deze week een echte afspeellijst voor de paardensport gelanceerd op Spotify. Nu er op veel plekken in de wereld nog geen grote wedstrijden worden verreden, kunnen paardensportliefhebbers op het muziekplatform luisteren naar muziek die perfect bij hun sport past.


Zo zijn er verschillende afspeellijsten voor als je bezig bent met je paard. Van de stal uitmesten tot het borstelen van je paard. Of voor als je gewoon aan het trainen bent. Muziek is namelijk altijd aanwezig in de paardensport. Denk maar eens aan de kür op muziek bij dressuur, of de enthousiaste muziek die klinkt als een springruiter een foutloze ronde heeft gereden.

FEI Global
Zoek op Spotify naar FEI Global en je vindt alvast 3 playlists.

1. Tack Cleaning Tunes. Die is perfect voor als je de spullen van je paard aan het schoonmaken bent. Met liedjes als 'Wild Horses', 'Girls Just Want to Have Fun' en 'Horse With no Name'.

2. Muck Out Medleys. Liedjes die je op kunt zetten tijdens het uitmesten van de stal. Met songs als 'Dirrty', 'Come Clean' en 'Wannabe'.

3. Equestrian Anthems. Hier staan populaire liedjes als 'Jump Around', 'Sweet but Psycho' en 'Animals' om te luisteren als motivatie tijdens een training. Sommige hebben natuurlijk een knipoog naar dieren.

Binnenkort komen er nog meer afspeellijsten. Waar je bijvoorbeeld de liedjes kunt horen van beroemde dressuurproeven. Of van topruiters die hun favoriete playlists aanbevelen.

Spotify


,,Als je denkt aan de paardensport, is Spotify waarschijnlijk niet het eerste digitale platform waar je aan zult denken", zegt commercieel directeur Ralph Straus van de FEI over Spotify. ,,Maar met de alsmaar groeiende content, biedt dit kanaal kansen om ons op slimme wijze bezig te houden met onze fans."