Wanhopige Newcastle-fan nam bijbaantje bij Leeds United om zijn favoriete ploeg te zien spelen

25 januari 2022

Getty Images

Een Newcastle United-fan hoopte afgelopen weekend op tickets voor de wedstrijd tegen Leeds United. Helaas voor hem was het uitvak helemaal uitverkocht en ook voor de thuisvakken kon hij geen kaartje. In een wanhopige poging om alsnog bij de wedstrijd te zijn deed Neil Crawford iets opvallends.


Crawford zag bij een uitzendbureau een vacature als barman in een business lounge en solliciteerde. De fan van Newcastle kreeg de baan en kon er daardoor toch een beetje bij zijn.

Bijzonder verhaal
"Mijn missie om het stadion binnen te komen door een bijbaan als barman te nemen, bleek uitstekend. Ik serveerde de directeuren, ontmoette Amanda Staveley (eigenaar Newcastle United) en Gareth Soutghate (bondscoach Engeland) en glipte de laatste 10 minuten het uitvak in', sprak Crawford over zijn avontuur tegenover The Sun.

Strak in pak moest Crawford de mensen in de lounge voorzien van drankjes. De gepassioneerde Newcastle-fan had moeite om aan kaartjes voor het uitvak te komen, dus besloot hij maar te solliciteren. "Dan kon ik tenminste in het stadion zijn", vertelde Crawford. "In de lounge waar ik werkte was de wedstrijd op een groot scherm te zien. Ik heb hard gewerkt en kon de laatste 10 minuten van de wedstrijd nog mee pakken."

Crawford zag zijn favoriete club niet alleen winnen, hij verdiende ook nog eens 105,39 pond (omgerekend iets meer dan 125 euro).