Wimbledon-winnares Muguruza zou graag met Federer dansen

15 juli 2017

AP

Garbiñe Muguruza aarzelde even, maar gaf toch antwoord op de vraag met wie ze zondagavond op het traditionele Wimbledon-bal wil dansen. ‘Roger’, zei de blozende kampioene. "Ik ben benieuwd of hij net zo stijlvol danst als tennist.”

Door Rik Spekenbrink

Tijdens haar persconferentie vertelde Muguruza hoe ze de gewonnen finale (7-5, 6-0) tegen Venus Williams had beleefd. "Winnen van een rolmodel in de sport is geweldig. En om je naam op de muur van winnaars te zien, onbeschrijflijk.” Ze had wel last gehad van spanning, maar dan in de gezonde vorm. "Toen ik het publiek zag op het centre court dacht ik: hier wil ik staan. Ik ben blij hoe ik met de omstandigheden ben omgegaan vandaag.”

Niet weer geklopt door een Williams
In de eerste set kreeg ze 2 setpunten tegen, maar die werkte Muguruza weg. "Ik dacht er gewoon niet bij na. Ik bedoel, je speelt tegen Venus, natuurlijk krijg je dan breek- of setpunten tegen. Als ik die set had verloren, waren er nog twee sets te winnen geweest. Ik was gewoon vastbesloten te winnen, wilde niet nóg een keer een Wimbledon-finale verliezen”, daarmee keek ze terug op 2 jaar geleden, toen Serena Williams haar klopte in de finale.

"Je bent altijd op zoek naar het juiste recept voor succes. Technisch, tactisch, mentaal. Het is ongelooflijk moeilijk om alles voor elkaar te hebben. Maar hier lukte het me.” Op Roland Garros vorige maand was de druk haar te veel geworden. Als titelverdediger kwam er veel op haar af. Na haar verlies tegen Kristina Mladenovic was ze bijna opgelucht dat het erop zat. Daarvan bevrijd viel alles op zijn plek op Wimbledon.

reacties
ReageerReageer op dit bericht