WTF? Amateurteam peert ‘m in de rust bij 3-0 achterstand

14 april 2019

Jean Pierre Reijnen

Het zal je maar gebeuren: ben je net bezig aan de mooiste wedstrijd van het seizoen, vertrekt de tegenstander in de rust! Het overkwam VCO uit 't Oventje toen ze zondag op weg waren naar de eerste overwinning van het seizoen.


VCO stond 3-0 voor tegen HSE Eindhoven in de 5e klasse E, toen de tegenstander nog voor de 2e helft verdwenen was. De spelers waren al tijdens de rust onder de douche gestapt.

Rage quit
Toen de scheidsrechter weer wilde beginnen, was de tegenstander nergens meer te zien. ,,Volgens de scheidsrechter kon hij er niks aan doen”, zegt de woedende VCO-coach Mario van Berkom tegen het Brabants Dagblad. ,,Ik vind dit erg onsportief en heb hier verder geen woorden voor.”

Commentaar
Volgens de arbiter van dienst gebeurde er tijdens de wedstrijd iets vreemds: ,,Ik moest een speler van de uitploeg twee keer geel geven. Eentje voor een overtreding en een tweede voor commentaar op mijn beslissing. Die speler wilde in eerste instantie het veld niet verlaten, zijn ploeggenoten en trainer moesten hem van het veld begeleiden.”

Van het padje
Uiteindelijk hoorde de scheidsrechter toch nog wat er aan de hand was: ,,Ze vertelden dat het aan de onderlinge sfeer lag in het team. Blijkbaar komen die jongens bijna nooit trainen en probeert de trainer ze op het rechte pad te houden.”