WTF! Scheids roept tijdens duel Real om hulp videoscheids, maar VAR-ruimte is leeg (video)

11 maart 2019

Een heel gek moment tijdens Real Valladolid - Real Madrid. Scheidsrechter Manzano vroeg na een discutabel moment om hulp van de videoscheids, maar op de beelden bleek dat er helemaal niemand in de VAR-ruimte zat. Huh?!


In Spanje, waar de arbitrage altijd stevig onder vuur ligt, was de verbazing groot. Zeker omdat er in de openingsfase 2 goals werden afgekeurd voor Real Valladolid. Vooral de 1e treffer was dubieus. Manzano zag er eerst helemaal geen probleem in, maar uiteindelijk hing er toch een buitenspelgeurtje aan...

Lege VAR-ruimte
Op het moment dat de VAR wordt ingeschakeld krijgt de televisiekijker een kamer te zien waar de videoscheids zit. Of beter gezegd: zou moeten zitten. De ruimte was namelijk helemaal leeg. Voer voor discussie op social media: “De VAR is wellicht even gaan bellen met Real-president Florentino Pérez om te vragen wat hij moet beslissen."

Foutje
Na de wedstrijd bleek het om een verkeerd beeld te gaan. De regisseurs legden uit dat ze per ongeluk beelden lieten zien van een andere VAR-zaal, die op dat moment niet in gebruik was. Las Rozas, de buitenwijk van Madrid waar Real Valladolid gevestigd is, beschikt namelijk over 2 VAR-ruimtes.