WTF! Studententeam plaatst zich voor Europa League 😱

23 mei 2019

Een groep studenten uit Wales heeft nu al voor dé verrassing van het nieuwe seizoen gezorgd. Met hun universiteitsteam Cardiff Met FC plaatsten ze zich voor de Europa League 2019/20. De vriendengroep mag zich dus gaan opmaken voor Europees voetbal!


Cardiff Met FC, de voetbalploeg van de Metropolitan University, bestaat uitsluitend uit studenten, die hier als amateur voetballen. In 2013 bevond de ploeg zich nog in de Welshe 3e klasse, maar sinds 2016 maken de studenten deel uit van de hoogste voetbalklasse.

Stunt
Dit weekend bereikte de ploeg het hoogtepunt uit haar bestaan. Nadat ze in de halve finale van de Welshe play-offs eerder Caernarfon Town uitschakelden, speelde ze de finale tegen Bala Town, een andere eersteklasser. Cardiff Met FC kwam op achterstand, maar scoorde snel de gelijkmaker.

Na doelpuntloze verlengingen moesten strafschoppen beslissen over het Europa League-ticket. Voor 1.000 toeschouwers ontpopte keeper Will Fuller zich daarin tot de held van het voetbalsprookje. Hij stopte 3 strafschoppen, waarna Eliot Evans de strafschop van de historische kwalificatie omzette (1-3).Sprookje
Het vervolg aan dit nu al onwaarschijnlijke verhaal is gepland tussen 27 juni en 4 juli, wanneer de eerste voorrondes van de Europa League plaatsvinden. De studenten nemen het dan op tegen een Luxemburgse, Kosovaarse of San Marinese ploeg. En wellicht duurt het sprookje nog wel langer voort...