Zin in een potje? Pogacar nodigt collega-wielrenners uit voor speciaal FIFA-toernooi

2 november 2022

Getty Images

Het wielrenjaar is afgelopen en Tadej Pogacar heeft een manier bedacht om toch met zijn collega's in contact te blijven tijdens de koude wintermaanden. Hij nodigde hen namelijk via zijn Instagram Stories uit voor een FIFA-toernooi op 15 november.


Dat voetballen ook populair is onder de wielrenners, bleek al snel uit de vele positieve reacties die Pogacar ontving op zijn oproep. Volgens Velonews hebben uit zijn eigen ploeg UAE Marc Hirschi, Alessandro Covi, Diego Ulissi en Felix Großschartner zich al aangemeld. Ook Samuele Battistella, Domenico Pozzovivo, Biniam Girmay, Mark Cavendish en de recent afgestapte Vincenzo Nibali zullen de strijd aangaan met de Sloveense renner.

Lees ook: Valverde wijst beste renner ter wereld aan: ‘Evenepoel doet dingen waarmee hij iedereen verrast’

Revanche op Vingegaard
Tour-winnaar Jonas Vingegaard is persoonlijk uitgenodigd door Pogacar (waarschijnlijk om revanche te kunnen nemen nadat hij de Tour-winst misliep), maar het is niet duidelijk of de Deen ook mee zal doen. Als hij dat wel doet, maakt hij kans op een aardig zakcentje. Iedere deelnemer moet namelijk 50 euro inleggen en daarmee komt de totale prijzenpot op zo'n 1000 euro.