Check hier alle gloednieuwe stadions in FIFA20

18 september 2019

Soms raakt FIFA een stadion of 2 kwijt, maar er komen er elk jaar ook een hoop nieuwe locaties bij. Vandaag deelde de spelletjesfabrikant EA alle nieuwe stadions van FIFA20.


Engeland: Bramall Lane
Sinds EA een partnership met de Premier League heeft en daardoor alles uit de competitie mag namaken, spelen alle 20 clubs in hun levensechte thuisbasis. Promovendi Norwich City en Aston Villa hadden hun stadion al in het spel zitten, maar voor nieuwkomer Sheffield United betekende het dat hun stadion voor het eerst is toegevoegd.


Spanje: Estadio El Alcoraz, Estadio de Vallecas, Estàtio José Zorrila
Sinds vorig jaar heeft EA eenzelfde deal met LaLiga en dat betekent dat promovendi Valladolid, Rayo Vallecano en Huesca hun stadion in het spel terug kunnen vinden. Vooral het stadion van Valladolid springt in het oog.


Duitsland: 13 nieuwe exemplaren
Met het verdwijnen van de Allianz Arena (Bayern München) uit FIFA20 bleef er op het eerste gezicht bar weinig over van authentieke stadions in de Bundesliga. Gelukkig hoeven fans van de competitie niet te treuren, want bij de nieuwe FIFA zitten maarliefst 13 nieuwe exemplaren.
Stadions Bundesliga: BayArena, BORUSSIA-PARK, Commerzbank-Arena, Düsseldorf-Arena, Olympiastadion, Opel Arena, PreZero Arena, Red Bull Arena (Leipzig), RheinEnergieStadion, Signal Iduna Park, VELTINS-Arena, Volkswagen Arena, wohninvest Weserstadion, WWK Arena,

Stadions 2e Bundesliga: HDI-Arena,Max-Morlock-Stadion, Mercedes-Benz Arena, Volksparkstadion,Parc Olympique Lyonnais
Omdat de finale van het WK Voetbal voor vrouwen er werd afgewerkt, zat het Parc Olympique Lyonnais alleen voor dat toernooi al FIFA. Vanaf FIFA 20 kan het ook gebruikt worden als thuishaven van Memphis Depay en Co.


Ataturk Stadion
Het Ataturk Stadion wordt vanaf dit jaar het enige Turkse stadion dat je in het spel kan tegenkomen. Dit stadion was het decor van de schitterende Champions League-finale tussen Liverpool en AC Milan in 2005.

Meer info over alle nieuwe stadions check je hier...