Check deze tutorial: Zo scoor je ALLE vrije trappen in FIFA 18! (video)

18 november 2017

Screenshot Sportbible

Als je wilt weten hoe je de beste vrije trappen nemer op FIFA 18 wordt, ben je hier op het juiste adres. Na het lezen van dit stuk en het checken van het voorbeeldfilmpje, schiet jij elke vrije trap erin!


YouTuber 'InceptionXx' gebruikt al enige tijd een prima werkende actie. Het is geen tactiek waarbij je rechtstreeks vanuit een vrije trap op doel schiet. In plaats daarvan probeer je een doelgerichte kans te creëren met een slimme routine en met hulp van lopende medespelers. Zeker vrije trappen op de rand van het strafschopgebied, hebben met deze tactiek een grote kans van slagen!

Stap 1
Om te begrijpen wat nodig is om te scoren, moet je om te beginnen op RB en LT drukken als je op de Xbox speelt, of R1 en L2 als PlayStation je favoriete console is. Deze move brengt je 2e en 3e speler naar voren om samen met de aangewezen nemer bij de bal te gaan staan: je hebt dus 3 opties.

Stap 2
Vervolgens doe je een standaard nep-schot met je aangewezen nemer (in het geval van InceptionXx in het filmpje is dat Romain Alessandrini, door op 'B' te drukken en daarna gelijk op 'A' te drukken - of rondje en vierkantje als je PS4 gewend bent. Zoals hij het uitlegt in het filmpje, is het belangrijk om snel van de ene knop naar de andere knop te switchen om de snelheid van de nep-schoten te vergroten.

Stap 3
Het volgende stukje is heel belangrijk voor de perfecte vrije trap. Zodra je speler net over de helft van zijn aanloop is, moet je met je linker joystick op passen drukken (druk op 'A'). Dit moet je goed doen, als in: goed timen en richting geven, anders is de pass uitgeschakeld en staat je speler buitenspel! Daarna is het slechts een kwestie van afmaken.
Variant
'InceptionxX' mixt zijn tactiek wel eens als hij de 2e speler verandert tot 'de vrije trappen nemer'. Het enige wat je dan moet doen, is op RB of R1 drukken terwijl je een nep-schot maakt, maar dan moet je opnieuw zorgen dat je de pass op het juiste moment langs de muur verstuurd.

Het is niet de meest makkelijke tactiek ter wereld en zal dan ook enige tijd kosten om te oefenen en begrijpen, maar er zijn aanwijzingen dat wanneer het goed werkt, het goed werkt en het dus zeker de moeite waard is om te proberen!