FIFA of Football manager: Ontdek welke game er op jouw verlanglijstje moet

2 december 2018

Wie deze winter eindelijk weer tijd heeft voor een carrière als voetbaltrainer, heeft maar 1 vraag: FIFA19 of Football Manager 19? Wij zetten de voor- en nadelen van beide games voor jullie op een rijtje.


Skills
Het grootste verschil tussen FIFA en Football Manager zit 'm natuurlijk in de gameplay. In FIFA bestuur je de spelers zelf, in Football Manager is alles een simulatie. De echte skillbeasts komen daarom bij FIFA beter tot hun recht. Zij kunnen hun tegenstanders daar alle hoeken van het veld laten zien met hun trucs.

Tactiek
Maar trucs zijn er niet alleen voor de behendige spelers onder ons. Ook de meesterbreinen kunnen met een paar slimme zetten hun tegenstander kapotspelen. Die spelers kunnen in Football Manager hun lol op. Tactiek is het allerbelangrijkste in Football Manager. Niet alleen voor, maar ook tijdens de wedstrijd.

Training
Voor mensen die er van houden om jong talent te ontwikkelen, is er genoeg te doen. Zowel FIFA als Football Manager biedt de mogelijkheden om trainingen uit te voeren en scoutnetwerken op te zetten. In FIFA blijft dat enigszins beperkt, per keer kun je 5 trainingen uitvoeren en met het jeugdteam vol gescoute spelers kun je niet spelen. Football Manager laat je voor jouw hele team een trainingsschema opstellen en biedt je de mogelijkheid om wedstrijden met je jeugdteams te spelen.

Tijd
Wie naast zijn nieuwe baan toch ook de feestdagen met de familie wil vieren, kan beter niet aan Football Manager beginnen. Door de uitgebreide functies kan het spel extreem lang duren. Een week vooruit in de tijd duurt al snel een uur. FIFA is wat dat betreft een stuk sneller. Een potje duurt vaak maar 15 minuten en je kunt vrijwel meteen door naar de volgende speeldag. Op die manier vlieg je door een seizoen.

Multiplayer
Samen met je vrienden een avondje Football Manager spelen zit er niet in. De game kan niet online gespeeld worden en heeft ook geen offline multiplayer. FIFA is hier met zowel een on- als offline multiplayer veel beter geschikt voor, daar kun je zelfs samen met je vrienden een carrière beginnen en tegelijk aan de knoppen draaien.

Wat kies jij?
Helemaal ondergedompeld in de wereld van een professionele trainer, of zelf de regie in handen nemen. Wat kies jij?

Welke game zet jij op je verlanglijstje?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...