Deze man heeft het wereldrecord ‘FIFA-marathon’ in handen

3 maart 2019

Iedereen van jullie heeft vast wel een keer plannen gehad voor een ziek lange FIFA-marathon. Een paar uur lang, lekker met je vrienden zoveel mogelijk potjes spelen. Ongetwijfeld ben je na een paar uur afgehaakt, maar Christopher Cook niet. Deze man heeft namelijk het wereldrecord 'FIFA-marathon' in handen.


Cook, fan van Arsenal, speelde in 2014 maar liefst 48 uur, 49 minuten minuten en 41 seconden ACHTER ELKAAR (!) FIFA 15. In de 1e 17 uur won hij slechts 1 potje, maar toch ging deze held lekker door met FIFA'en. Daarnaast had Cook wat sponsors verzameld, zodat hij tijdens het spelen geld voor het goede doel ophaalde.

Het team
Tegenover Sportbible zegt Cook nu dat hij zich 6 maanden heeft voorbereid op deze marathon. "De regels voor een wereldrecord zijn erg strikt, dus ik moest een team samenstellen die alles met me konden doornemen. Je hebt bijvoorbeeld altijd iemand nodig die op je let, en die kan dat maar voor 4 uur doen. Deze mensen zijn daarnaast vrijwilligers en je mag ze niet kennen, plus ze moeten kennis van het spel hebben."

Ook vanwege dat team, wat uiteindelijk uit 5 man bestond, is het record niet nog langer geworden. "Ik wilde niet teveel van hun tijd afnemen, ze gaven me al 3 dagen van hun leven."