De nieuwe Formula 1 2019 is dé racegame die je wilt hebben als je van racen houdt

1 juli 2019

Het is eindelijk zo ver! De langverwachte Formula 1 2019 game, het officiële spel van de Formule 1, ligt sinds vrijdag 28 juni in de winkels. Voor wie altijd al eventjes in de huid van Max Verstappen heeft willen kruipen is Formula 1 2019 de ultieme game om je raceplezier te laten bloeien.


Wat is er goed aan? Wij zetten het voor jullie op een rijtje.

Gebruiksgemak
Niemand zit erop te wachten om een spel te kopen dat onmogelijk onder de knie te krijgen is. Geen punt in Formula 1 2019, dat met eenvoudig te leren besturing al snel leuk wordt om te spelen.

Voor de echte fanatiekelingen zijn er natuurlijk instellingen die de besturing realistischer maken. Mensen die een racestuur gebruiken in plaats van een controller of een toetsenbord kunnen nu genieten van extra realistische krachten op het stuur. Zo kun je precies voelen wat de banden doen en wordt je één met de auto.

Commentaar
De races die je rijdt worden door David Croft en Anthony Davidson becommentarieerd. Dit zijn de twee commentatoren van de Formule 1-uitzendingen op Sky Sports. Dat er gebruik gemaakt is van commentatoren die nog actief zijn maakt het extra leuk. Het commentaar klopt ook goed met wat er in de race gebeurt, waardoor je tijdens het spelen van Formule 1 2019 helemaal in de game gezogen wordt.

Tegenstand
Niets is vervelender dan heel lang een game spelen (kuch, FIFA) en dan op het punt komen dat de computergestuurde tegenstanders zelfs op het allerhoogste niveau te makkelijk zijn.

Bij Formule 1 2019 zijn de zogeheten artificial intelligence (AI, kunstmatige intelligentie) tegenstanders weer beter geworden en moeten de échte fanatiekelingen nog beter hun best doen om races te winnen. De AI's zijn nu veel beter in aanvallen en verdedigen, dus inhalen of voorkomen dat je wordt ingehaald is nu bijna net zo moeilijk als het in het echt is.

Carrière
Last but not least: de carrièremodus. Dit jaar heeft de Formule 1-game groots uitgepakt met de toevoeging van de volledige Formule 2. Deze is ook toegevoegd aan de carrièremodus. Dat is een verfrissende nieuwkomer die je carrière extra leuk maakt. Je carrière in Formula 1 2019 begint met het maken van een eigen personage, waarna je een vriend en een aartsrivaal tegenkomt.

Je doorloopt de Formule 2 en daarna, als je het goed doet, de Formule 1. De toevoeging van Formule 2 is prettig, maar het verhaal is nog vrij kort. Na de Formule 2 is het voor de mensen die Formule 1 2018 gespeeld hebben ook niets nieuws meer. Een gemiste kans, want andere toevoegingen aan het spel zijn zeer geslaagd en een iets meer uitgebreide of ingewikkelde carrièremodus zou het helemaal afmaken.

Eindoordeel
Ondanks de kleine kritiek die we hebben op de niet genoeg ontwikkelde carrièremodus, hebben we ons ontzettend vermaakt met de nieuwe Formula 1 2019. Het is voor iedereen die van racen houdt een game die aan de collectie moet worden toegevoegd. Met realisme en uiteraard bloedmooie beelden is Formula 1 2019 de racegame waarvan je ooit hoopte dat-ie zou komen.