Verdwijnt Call of Duty na overname Activision op PlayStation?

19 januari 2022

Microsoft schokte dinsdag de hele gamewereld door uitgever Activision Blizzard voor dik 60 miljard euro over te nemen. Met afstand de grootste overname ooit in de gameindustrie. Die overname kan wellicht flinke gevolgen hebben voor PlayStation-gebruikers.


Microsoft neemt gelijk een hele rits bedrijven over, die ooit fuseerden: Activision, Blizzard en King. Microsoft krijgt door de overname toegang tot alle bedrijven en ontwikkelstudio's.

Call of Duty
Het belangrijkste pareltje van Activision is Call of Duty. Een extreem populaire game op PC, Xbox en PlayStation. Met de komst van Warzone zo'n 1,5 jaar geleden verdiende Activision miljoenen. Er bestaat echter een kans dat Microsoft Call of Duty exclusief voor PC en Xbox gaat uitbrengen. Dat gebeurde eerder al bij Bethesda. Zo is Starfield is niet te spelen op de PlayStation 5.

Toch doet Microsoft geheimzinnig over de toekomst van spellen die eerder uit werden gebracht door Activision Blizzard. Ze beloven 'games op andere platformen te blijven ondersteunen'. Of dat alleen geldt voor de huidige series of de toekomstige releases is niet duidelijk.