Deze XI is hét talententeam voor je FIFA-carrière (met 6 spelers van 90+)

18 september 2019

Getty Images

Vergeet de FUT-spelers, dit artikel is speciaal voor de gamers die van de career mode op FIFA houden. Omdat FIFA 20 eraan komt, is het tijd om een elftal te maken van talenten die een zieke potentie hebben. In deze XI zitten 6 spelers die een potentieel van 90 algemeen of hoger hebben én jonger zijn dan 20 jaar.


Alle cijfers zijn van sofifa.com.

Lees ook: Vet! Deze jonge Feyenoorder hoort bij 10 grootste ‘wonderkids’ van FIFA 20

GK: Diogo Costa (FC Porto)
Diogo Costa verdedigt het doel in ons talentensquad. Momenteel is de Portugees 70 algemeen en 19 jaar. Als je Costa in je carrière met liefde behandeld, kan hij een potentieel van 86 waarmaken. De beste tienerkeeper van het spel, want Gianluigi Donnarumma is al 20!

CB: Matthijs de Ligt (Juventus)
De eerste en enige Nederlander van het spel: Matthijs de Ligt. Hij heeft het hoogste potentieel van allemaal: 93! De verdediger van Juventus is nu al ziek goed, met een algemeen van 85. Het zal niet mogelijk zijn om De Ligt te halen, aangezien hij net is aangetrokken door de Italianen.

CB: Eduardo Quaresma (Sporting Lissabon)
De 2e Portugees uit het rijtje: Eduardo Quaresma. Het ventje is pas 17 jaar en heeft ook nog maar een rating van 64. Toch geloven de makers van FIFA dat hij een veelbelovende carrière tegemoet gaat. Als Quaresma goed wordt getraind, kan hij 88 algemeen worden!

CB: William Saliba (Arsenal/Saint-Etienne)
William Saliba is 71 algemeen, heel hoog voor een speler van 18 jaar! De Franse verdediger speelde al bij Saint-Etienne en zal dat dit seizoen op huurbasis weer doen. Inmiddels tekende hij wel een contract bij Arsenal. Het zal dus niet mogelijk zijn om Saliba aan te trekken. Jammer, want zijn potentieel is 88!

Sandro Tonali / GettyImages.CDM: Sandro Tonali (Brescia)
De 19-jarige Sandro Tonali is nu al 75 algemeen. Een heerlijke middenvelder om erbij te hebben, dus. Zeker als je de Italiaanse controleur op de juiste manier behandelt. Dan kan de speler van Brescia 89 algemeen worden.

CM: Phil Foden (Manchester City)
Phil Foden is nog steeds pas 19 jaar. Het algemeen van de Manchester City-middenvelder is 76 en dat kan binnen een paar seizoenen 90 zijn! Er wordt dus veel verwacht van het Engelse tienertalent.

CM: Nicolo Zaniolo (AS Roma)
Bij AS Roma kan Nicolo Zaniolo op meerdere plekken uit de voeten, maar hij wordt door FIFA 20 (voorlopig) gezien als CM. De 19-jarige Italiaan is 74 algemeen en dat kan 88 worden.

CAM: Thiago Almada (Velez Sarsfield)
De meest onbekende speler uit het rijtje: Thiago Almada. De Argentijnse middenvelder is nu 18 jaar en speelt voor Velez Sarsfield. Met een rating van 72 is hij nog niet fantastisch, maar dat wordt hij wel! Hij kan maar liefst 92 algemeen worden! Een extraatje: zijn ontsnappingsclausule zou rond de 16 miljoen euro liggen.

Thiago Almada / GettyImages.LB: Vinicius Jr (Real Madrid)
Het Braziliaanse toptalent Vinicius Jr. is nu al 79 algemeen. En dat op 18-jarige leeftijd! Het is dan ook niet gek dat de aanvaller van Real Madrid een potentieel van 92 heeft.

SP: João Felix (Atlético Madrid)
Nog een Portugees in het rijtje: João Felix. De 19-jarige aanvaller van Atléti is 80 algemeen en dat kan 93 worden! Niet voor niets legde de Spaanse club 125 miljoen euro voor hem neer deze zomer.

RB: Jadon Sancho (Borussia Dortmund)
Als je op je 19e al 84 algemeen bent, is het niet gek dat je potentieel boven de 90 ligt. Dat geldt ook voor Jadon Sancho, die op FIFA 20 maar liefst 92 algemeen kan worden. Halen!