AZ schrikt eventjes van fel Fortuna, maar wint wel overtuigend

BSR Agency

admin • 19:35, 03-03-2019 / Laatste Update: 20:12, 05-01-2024

AZ heeft de nare bekerervaring tegen Willem II weggepoetst met een prima overwinning op Fortuna Sittard in de competitie. De Limburgse bezoekers stonden bij rust verrassend met 2-1 voor, maar dropen uiteindelijk teleurgesteld af toen AZ er in de 2e helft nog 3 op het bord schoot.

Daar tegenover stond dat Fortuna er geen eentje meer maakte en dus was het al vrij snel een uitgemaakte zaak in een winderig Alkmaar. Dat het winderig was, zorgde bij AZ vooral in de 1e helft dat de ballen hoog over het doel vlogen. Sterker nog: meerdere pogingen van de AZ-aanvallers belandden bijna buiten het AFAS Stadion.

De poging vanaf de penaltystip belandde wél in het doel. Teun Koopmeiners, 1 van de vele penaltymissers tegen Willem II, afgelopen donderdag, schoot de bal ternauwernood achter keeper Koselev. Fortuna leek niet van slag en deed voor rust nog 2 keer wat terug. Dankzij Lamprou en Novakovic gingen de Limburgers vrolijk aan de thee.

AZ wordt wakker

Echter, die vrolijkheid had in de 2e helft al snel plaatsgemaakt voor teleurstelling. Dankzij Til (54e minuut), Idrissi (61e minuut) en nogmaals Koopmeiners (75e minuut) was het kwaad geschied voor Fortuna. Een balletje in de handen van Bizot deed de Alkmaarders niet meer beven, waardoor AZ met een prima 4-2 overwinning een tumultueuze week af kan sluiten.