AZ wint saaie wedstrijd van ADO Den Haag

Martijn Baars • 17:59, 11-11-2018 / Laatste Update: 03:43, 06-01-2024

Goed was het niet, maar door een 0-1 overwinning bij ADO Den Haag staat AZ weer wat steviger in de subtop van de eredivisie. Voor ADO komt de degradatiezone steeds dichterbij.

Net als vorige week moest AZ heel veel moeite doen om de wedstrijd te winnen.

Maher in de basis

Een wat gelukkig doelpunt van Guus Til maakte het verschil voor de ploeg van trainer John van den Brom, waarin Teun Koopmeiners vanwege ziekte ontbrak. Daardoor stond Adam Maher weer eens in de basis.

Lucky goal

Uit een vrije trap van Thomas Ouwejan kwam AZ vroeg in de 2e helft op voorsprong. Pantelis Hatzidiakos legde terug bij de 2e paal, waarop Til de bal van dichtbij in het doel tikte.

Eerste actie op doel

Robert Zwinkels kreeg er nog wel een hand tegen, maar kon het openingsdoelpunt daarmee niet voorkomen. Het was pas de eerste keer dat de ADO-doelman echt hoefde in te grijpen, want voor rust schoot AZ geen enkele keer op doel.

Saaie wedstrijd

Ook de rest van de wedstrijd was niet heel boeiend. Invaller Erik Falkenburg probeerde het nog door een voorzet van Nasser El Khayati ineens uit de lucht te nemen, maar zijn schot ging naast. In de slotfase verzuimde Oussama Idrissi om alle spanning uit het duel te halen, zijn schot ging via de paal naast.