Benfica doet uitstekende zaken in Champions League-onderonsje in Europa League

14 februari 2019

ANP

Toeval bestaat niet. Word je 3e in je poule in de Champions League, schuif je dus door naar de Europa League, en wie tref je daar? Een andere nummer 3 uit de Champions League! Het was het geval bij Galatasaray - Benfica, wat dus wel een mooie wedstrijd opleverde.


Met het vertrouwen van de 10-0 overwinning, afgelopen weekend op CD Nacional, in de zak, gaan de Portugezen vol vertrouwen naar Turkije. Kansjes waren er wel voor beide ploegen, maar echt retespannend werd het helaas nu ook weer niet. De 1e goal moest vanaf de penaltystip komen: Eduardo Salvio schoot Benfica na 27 minuten op 1-0 na hands van Gala.

Galatasaray, nummer 2 van de Turkse competitie, had dus wat goed te maken. Scorebordtechnisch gezien exact 27 minuten later stond het dan ook weer 1-1, dankzij verdediger Christian Luyindama, die deze winter overkwam van Standard Luik. Het bleek voor de Turken niet genoeg motivatie om ook nog een overwinning uit het vuur te slepen en na de 1-2 van Haris Seferović was het kwaad geschiet. Benfica zet zo een grote stap richting de volgende ronde.