Captain Janssen: 'Ongelooflijk, kansen kwamen aan de lopende band'

admin • 00:57, 21-07-2017 / Laatste Update: 03:13, 05-01-2024

FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen zag hoe zijn ploeg het zichzelf donderdagavond nog aardig moeilijk maakte. De verdediger was zelf goed voor de 2-0 tegen Valletta, dat in de 2e voorronde van de Europa League uiteindelijk met 3-1 werd geklopt.

FC Utrecht nam pas laat afstand van de tegenstander, en dat vond Janssen opvallend. ''Eigenlijk ongelooflijk'', sprak hij tegenover FOX Sports. ''We speelden een goede 1e helft, kregen wel 4 of 5 100% kansen. Vorige week creëerden we die mogelijkheden moeilijk, maar nu kwamen ze aan de lopende band. We kregen bovendien maar één schot tegen, dus bij rust hadden we met 3-0 voor moeten staan.''

Onnodige spannend

Dat gebeurde niet, waardoor Valletta wat meer in de wedstrijd kwam. ''Je kan niet 90 minuten lang in vol tempo naar voren rennen'', verdedigde Janssen zich. ''Zij zijn toch wel gevaarlijk op de counter. Wat we verkeerd deden? Dat we de 2-0 niet maakten en hen in leven lieten. En bij sommige kansen tegen zag je dat we te snel naar voren wilden, slechte passes gaven, en dat zij er vervolgens uit konden komen. Maar dat was heel spaarzaam.''

⚽ | FC Utrecht zit op 🌹🌹🌹, dankzij Willem Janssen. De aanvoerder kopt de 2-0 binnen tegen Valletta. De volgende ronde lonkt! #utrval pic.twitter.com/iPxvGYnBCp