Feyenoord vecht zich na rood Jørgensen terug tegen Heracles

BSR

admin • 00:37, 14-04-2019 / Laatste Update: 22:19, 12-12-2023

Het duurde tot in de slotfase, maar uiteindelijk heeft Feyenoord in een lastige pot tegen Heracles 3 punten kunnen veiligstellen. Na een goal van Jesper Drost en een domme rode kaart van een gefrustreerde Nicolai Jørgensen leek het erop dat de Rotterdammers voor de 14e keer dit seizoen puntverlies zouden lijden. Maar dankzij een penalty kon Steven Berghuis zijn club alsnog naar de overwinning schieten: 2-1.

Berghuis had ook al de 1e goal gemaakt, nadat hij de bal prima meekreeg van Jørgensen.

1-1

Waar Feyenoord in de 1e helft veruit de meeste kansen had gecreëerd, was de 1e poging van Heracles in de 2e helft gelijk raak. Peterson kapte Cuco Martina eenvoudig uit, waardoor de verdediging weinig oog had voor Jesper Drost. De oud-Groninger kon daardoor makkelijk binnentikken.

Rood

Het duurde daarna even, maar toen het legioen er achter ging staan ging Feyenoord weer vol voor de voorsprong. Het zou kunnen dat de spelers iets té fanatiek werden, want Jørgensen kon zich niet inhouden toen Tim Breukers expres in de weg ging lopen. 2 keer natrappen kwam de spits duur te staan, want via de VAR trok scheidsrechter Jochem Kamphuis de rode kaart.

Pingel

10 minuten voor tijd werd Erik Botteghin licht naar de grond getrokken. Dat was volgens de VAR en de scheids genoeg voor een penalty, die Berghuis feilloos binnenschoot. Er volgenden voor beide teams nog wat kansen, maar daar werd niet meer uit gescoord.