Ivo de Bruin houdt hoop ondanks dramaweek: ‘Met frisse moed de bob in’

10 november 2017

AP

Bobsleeër Ivo de Bruin was vrijdag tijdens de 2e wereldbekerwedstrijd in de 2-mansbob in Lake Placid al na de 1e run klaar. Met Bror van der Zijde eindigde de 31-jarige piloot in de 1e manche op de 23e plek. Daardoor kwam het Nederlandse duo niet in aanmerking voor deelname aan de 2e run.


De Amerikanen Codie Bascue en Samuel McGuffie zegevierden voor eigen publiek. De Bruin en Van der Zijde waren donderdag tijdens de 1e wedstrijd na 2 manches op de 20ste plaats uitgekomen. Vanwege het warme weer besloot de internationale bond IBSF in het openingsweekeinde de 4-mansbobs niet toe te laten, omdat de ijskwaliteit tekortschoot. Volgende week in Park City volgen 2 wedstrijden in de 4-mansbob.

Drama zaak
De Bruin kon in Lake Placid niet om de huidige situatie heen. "Het was gewoon een slechte week. We hebben een huurslee en in de allereerste training zijn we door een technisch mankement na bocht 6 over de kop geslagen. Daardoor ontstond bij mij een snee van 7 centimeter breed, tot op het bot. Ik heb 8 hechtingen en heb een paar dagen niets kunnen doen. Die crash is helemaal mijn schuld."

Bijkomen en BOOOOM!
Volgens De Bruin is kwalificatie voor de Olympische Spelen nog mogelijk. "In Park City starten alle teams, net als wij, op 0 punten. Daar moeten wij het helemaal vanaf het begin goed doen. Over 3 dagen gaan de hechtingen eruit en dan gaan we vol frisse moed aan de slag met de 4-mansbob. Dit betekent gelukkig niets voor volgende week."