🎥 | Maarten van der Weijden haalt ruim 89.000 euro op bij ‘thuis triatlon’, check hier HOE

9 januari 2021

Maarten van der Weijden, eindbaas van beroep, werkte zaterdag met succes de triatlon af in zijn eigen huis. Voor het goede doel, jazeker. De Noord-Hollander haalde met de actie ruim 89.000 euro op. Het geld is bestemd voor een onderzoeksproject.


De 39-jarige Van der Weijden deed ruim 9 uur over de iron man, die was te volgen via een livestream. Een iron man is een ongekend zware vorm van de triatlon. De zwemmer had mensen opgeroepen om met hem mee te doen en geld te doneren. Vlak na afloop van zijn triatlon stond er een bedrag van 86.694 euro op de teller, maar ook na de triatlon konden mensen nog doneren.

Iron wa?
De hele triatlon bestaat uit 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en daarna 42,2 kilometer hardlopen. De olympisch kampioen van 2008 op de 10 kilometer (open water) had een speciaal zwembad met stroming in zijn tuin staan en gebruikte een hometrainer en loopband voor het fietsen en rennen.

Van der Weijden wilde met zijn actie geld ophalen voor Tijdige Integratie Palliatieve Zorg in de Oncologie (TIPZO), een onderzoeksproject dat zich focust op betere en tijdige ondersteunende zorg voor mensen met ongeneeslijke kanker en hun naaste familie en bekenden in het ziekenhuis.
Topper
De voorbije jaren kreeg Van der Weijden veel aandacht voor zijn elfstedenzwemtocht waarmee hij meer dan 10 miljoen euro ophaalde voor kankeronderzoek. De keer van afgelopen zomer, waarbij bekende Nederlanders zouden meedoen, ging niet door vanwege de coronacrisis.

In 2001 werd bij Van der Weijden zelf leukemie geconstateerd. Na enkele jaren werd de voormalige topzwemmer officieel genezen verklaard en na het beëindigen van zijn loopbaan is Van der Weijden zich nog meer gaan richten op de strijd tegen kanker.