Marvin Zeegelaar kan reservebank Watford verruilen voor Nederlands getint Udinese

4 januari 2019

proshots

Marvin Zeegelaar lijkt op weg naar Italië. Zijn werkgever Watford laat via de officiële kanalen weten dat de Nederlandse verdediger onderhandelt met Serie A-club Udinese over een huurtransfer, met wie de Engelse Premier League-club een samenwerking heeft.


Watford, Udinese en het Spaanse Granada vallen onder dezelfde eigenaar en 'wisselen' regelmatig spelers uit. De Italiaanse media berichten eerder deze week al over de huurconstructie van Zeegelaar. Deze worden door Watford dus bevestigd.

Bijna zover
Transfermedium Tuttomercatoweb schreef woensdag dat de deal 'praktisch afgerond' is. Zo stellig is Watford niet. Volgens de Premier League-club moet er nog een definitieve klap op de overgang gegeven worden. Zeegelaar zit niet bij de selectie van Watford voor het FA Cup-duel met Woking FC van komende zondag.

Zijspoor
Zeegelaar maakte dit seizoen nog geen minuten in de Premier League. Vorig seizoen werd hij overgenomen van Sporting Portugal en mocht hij 12 keer meedoen in Engeland. In Nederland speelde Zeegelaar tot 2010 voor Ajax, waarna hij vertrok naar het buitenland. Via Elazigspor, Blackpool, Rio Ave en Sporting Portugal kwam hij bij Watford terecht in de Premier League.

Enclave
Bij Udinese zou Zeegelaar niet de 1e Nederlander zijn. Bij de Italianen staan ook Bram Nuytinck en Hidde ter Avest onder contract, net als de voor Nigeria uitkomende William Troost-Ekong.