Robben prikt en wint ruim met Bayern van Mainz

EPA

Bart van der Wijst • 19:30, 16-09-2017 / Laatste Update: 04:51, 05-01-2024

Bayern München heeft zich goed hersteld van de verrassende nederlaag van vorige week bij TSG Hoffenheim. Mede dankzij een goal van Arjen Robben werd FSV Mainz met speels gemak verslagen: 4-0.

Robben leek zijn eerste goal van het seizoen al in de elfde minuut te maken toen hij een schot van Thomas Müller van richting veranderde, maar dat doelpunt kwam opvallend genoeg op naam van zijn ploeggenoot. Ruim 10 minuten later was het alsnog raak toen hij keeper René Adler kansloos liet met een fraai stiftje met rechts.

Applauswissel

Na ruim een uur spelen werd Robben gewisseld. Bayern was op dat moment dankzij Robert Lewandowski al op 3-0 gekomen. De Poolse spits nam een kwartier voor tijd ook het 4de Beierse doelpunt voor zijn rekening.

Bayern komt door de zege op 9 punten na 3 duels. Dat is niet genoeg voor de koppositie. Die is verrassend in handen van promovendus Hannover 96, dat gisteren met 2-0 won van Hamburger SV.