Utrecht begint Europees avontuur met knettersaaie 0-0

admin • 23:25, 13-07-2017 / Laatste Update: 14:25, 07-01-2024

FC Utrecht is het Europese avontuur begonnen met een bloedeloze 0-0 bij Valletta FC. In een oersaaie pot in de knollentuin van Malta waren het eerbetoon aan Nouri en het debuut van Urby Emanuelson de hoogtepunten. De Domstedelingen mogen het volgende week afmaken in eigen land.

Utrecht trad in de 2e voorronde van de Europa League aan met onder andere nieuwkomers Makienok en van de Streek, Urby Emanuelson begon nog op de bank. Ten Hag en zijn mannen speelden al 3 wedstrijden in de voorbereiding, maar geen enkele partij werd gewonnen. Op het snikhete Malta troffen de Domstedelingen de nummer 4 uit de competitie van voetbaldwerg Malta.

Orkest?

Door het enthousiaste Maltese orkest had je het idee dat je naar een schaatswedstrijd of een uitzwaaiwedstrijd van Oranje aan het kijken was, maar een blik op de thermometer liet je meteen anders denken. Natuurlijk was Utrecht de favoriet, maar de 1e helft verliep allesbehalve soepel.

De ploeg uit 030 kwam maar moeilijk door het fysieke geweld van de Maltesers heen en moest af en toe zelfs uitkijken dat het niet op achterstand kwam.

Kansjes over en weer

Velasco kreeg na een klein kwartier spelen al een dot van een kans, maar doelman Jensen stond goed op te letten. Zakaria Labyad en van de Streek verrichten namens Utrecht ook wel wat gevaar, maar heel bang werd Valletta-doelman Bonello er niet van. Ondertussen toeterden, drumden en trompetterden de fans van de thuisploeg verder.

Nouri

De 34e minuut stond volledig in het teken van Appie Nouri. De 250 meegereisde fans van FC Utrecht gingen staan en scandeerden massaal zijn naam. Een prachtig gebaar en een mooi voorbeeld dat voetbal verbroedert. De rivaliteit tussen beide clubs deed er even niet meer toe. Prachtig!

Wat een geweldige actie van de FC Utrecht-fans! In de 34ste minuut van de wedstrijd tegen Valletta scanderen ze de naam van Appie Nouri. pic.twitter.com/m2iQhV3692

— VI (@VI_nl) 13 juli 2017

Boring, boring, boring

0-0 bij rust en daar mocht Utrecht het gelukkigst over spreken. Direct na de pauze redde de doelman van Valletta uitstekend op een goede poging van Klaiber, maar een voorbode voor een ander Utrecht in de 2e helft was het niet echt. Langzaam maar zeker leek het erop dat beide ploegen met een puntje prima zouden slapen. Weinig aanvallende aspiraties van beide ploegen.

Debuut Urby

Hij is echt terug, hoor! Urby Emanuelson mocht nog 10 minuutjes meedoen bij FC Utrecht. De 1e wedstrijd in dienst van 013 voor de 17-voudig international van Oranje. Veel kon de linkspoot niet aanrichten, maar die eerste minuten in een officiële wedstrijd zijn een feit!

Gejuich bij Valletta

Het gejuich bij FC Valletta symboliseerde de ambitie van de thuisclub. Geen Maltees die maalde om het behalen van 'slechts' een gelijkspel, dat werd namelijk gevierd als een overwinning. Utrecht mag de klus volgende week klaren in eigen land. Vanwege het EK vrouwenvoetbal niet in de eigen Galgenwaard, maar in het Mandemakers Stadion in Waalwijk.