Voor deze landen juichen we het hardst op het WK

14 juni 2018

Pro Shots

Het blijft altijd pijnlijk en lastig: voor wie JUICHEN, zoals Louis van Gaal zou zeggen, we nu Nederland niet meedoet aan het WK? Iedereen roept altijd maar dat we dan maar voor die Belgen moeten zijn, maar zijn we dat wel? Waarom zijn we niet voor het immer gute Deutschland? En wat te denken van Marokko?


De NOS zocht het uit en wat blijkt. Op de poll die ruim 18.000 mensen beantwoorden met de vraag: 'voor welk land ben je op het WK?', reageerden het grootste gedeelte met: Belgieeeeeee. Amai! 30% van de Nederlanders is gewoon voor onze zuiderbuurkes. En die Duitsers dan? Die krijgen iets minder steun met 18%.

FC Twente = Duitsland
De mensen uit het zuiden spreken vol overtuiging hun steun uit voor De Rode Duivels. 70 tot 80% van de supporters van PSV, Willem II, NAC Breda en MVV zijn voor de Belgen. Alleen bij FC Twente zijn de supporters meer voor Duitsland. Ook bij VVV-Venlo, FC Emmen en Roda JC zijn ze voor Duitsland, maar België is daar toch net iets populairder.

Marokko niet bepaald populair
Maar hoe zit dat dan met de rest? Als 3de populairste land krijgen we Marokko met 4,3% van de stemmen. Met name onder ADO en FC Utrecht-supporters is Marokko populair. Marokko komt daardoor net voor Engeland (4%), IJsland (3,2%), Brazilië (2,7%), Spanje (2,5%), Argentinië (2,4%) en Frankrijk (2,3%).

Lekker boeiend
Toch kunnen we concluderen dat het grootste gedeelte van Nederland het eigenlijk weinig boeit. Liefst 16,5% geeft aan geen voorkeur te hebben. Als Nederland mee had gedaan was het waarschijnlijk 99,9% voor Ons Oranje. Misschien over 2 jaar op het EK. Laten we het hopen!