Broberg wint BMW Masters, Luiten achterin

admin • 11:33, 15-11-2015 / Laatste Update: 13:04, 15-01-2024

De Zweedse golfer Kristoffer Broberg heeft zondag de hoofdprijs veroverd op de BMW Masters, het derde lucratieve toernooi uit de Final Series van de Europese Tour. De 29-jarige Broberg versloeg in een play-off om de titel de Amerikaan Patrick Reed. De Zweed liet op de achttiende hole, die nog een keer werd gespeeld om tot een winnaar te komen, een birdie noteren. Reed had één slag meer nodig en moest de eerste plaats daarom aan de Zweed laten. Broberg vierde zijn eerste toernooiwinst op de Europ

Luiten klimt

Beide golfers waren na vier volledige rondes uitgekomen op een totaal van 271, 17 slagen onder par. Vier man hadden één slag meer nodig en deelden de derde plaats. Joost Luiten kon in Shanghai niet meedoen om de winst. Hij sloot wel af met zijn beste ronde van het toernooi, 69 slagen (-3). Luiten klom daardoor in het klassement nog zeven posities, naar de gedeelde 46e plaats.