🎥 | Kassa! Golfer Linn Grant 1e vrouwelijke winnaar van event op DP World Tour

12 juni 2022

Het is Linn Grant gelukt! De 22-jarige Zweedse golfster won zondag in Halmstad het Scandinavian Mixed Event en is daarmee de 1e vrouwelijke winnaar ooit van een event op de DP World Tour.


Grant versloeg een deelnemersveld dat zowel uit vrouwen als mannen bestond. Op de Halmstad Golf Club nam zij al gauw een voorsprong van 9 slagen en stond deze niet meer af. Opvallend genoeg eindigde ze liefst 14 slagen voor de een-na-best geplaatste vrouw: Grabriella Cowley werd gedeeld 15e.

Prijzengeld
Het was de 1e grote toernooizege van Grant, die los van de trofee ook een cheque met daarop 3 miljoen mee naar huis kreeg. Grant was gebrand om van iedereen te winnen, niet per se van alleen de mannen. Al gaf ze wel toe dat het een soort 'jongens tegen de meisjes' was.

"Natuurlijk ging het me om de winst", zei ze op de website van de organisatie. "Dat is een topgevoel. Het was een leuke week, waarin de meiden tegen de jongens streden. Wie de prijs ook zou winnen zou dé representatie daarvan zijn."

Aandacht
Ook hoopt Grant dat haar prestaties leidt tot meer aandacht in allerlei opzichten voor de LET (Ladies European Tour). "Hopelijk wordt die Tour wat meer erkent en genereert het zo wat meer sponsoren."