Golfer Luiten wil über gefocust naar British Open

17 juli 2019

Getty Images

Golfer Joost Luiten maakt zich deze week op voor zijn 6e British Open. In Noord-Ierland op de baan van Royal Portrush gaat de Rotterdammer vanaf donderdag proberen 4 dagen op rij een goede score neer te zetten. Slecht speelt Luiten dit seizoen allerminst, het ontbreekt hem vooral aan constantheid bij een toernooi, zegt hij in het AD.


Neem de Scottish Masters van begin juli. Daar opende hij op The Renaissance Club in North Berwick 4 onder par. Na dag 2 hield hij die score vast, maar toch was het niet genoeg om de cut van -6 te halen. ''Te wisselvallig, te veel putts, en te veel bogey’s'', vat Luiten samen.

Luiten staat dit jaar stevig in de top 100 van de beste golfers ter wereld. Momenteel schommelt hij rond de 80e plek. Die plaats leverde hem een startbewijs op voor The Open, zoals het 4e major wordt genoemd.

Al 5 keer eerder deed hij mee. 2 keer miste hij de cut en 3 keer eindigde hij in de middenmoot. Royal Portrush ligt aan zee en het kan er spoken. ''Ik kan meestal wel goed uit de voeten op dergelijke linkscourses. Alleen het zou fijn zijn als ik nu eens vier dagen achtereen sterk speel. Veel hangt ook af van de starttijd en de weersomstandigheden.''