🎥 | Golfer Wil Besseling niet meer aan de leiding in Zuid-Afrika, wel 2e

29 november 2019

Golfer Wil Besseling heeft op de 2e dag van het Alfred Dunhill Championship in Zuid-Afrika, het 1e toernooi dat deel uitmaakt van het nieuwe seizoen van de Europese Tour, de leiding moeten afstaan.


De Noord-Hollander noteerde een 2e ronde van 73 slagen, 1 boven het baangemiddelde. Besseling staat gedeeld 2e achter de Spanjaard Pablo Larrazábal, die 4 slagen voorsprong heeft.

Topstart
Besseling was donderdag begonnen van 65 slagen en had toen een slag minder nodig gehad dan Larrazábal, Garrick Porteous en Keith Horne. Na 2e ronde, waarin hij 3 bogeys en 2 birdies noteerde, staat hij met de Zuid-Afrikaan Grace Branden gedeeld 2e met 138 slagen.

De Nederlander eindigde dit jaar als 18e op de Challenge Tour en miste daardoor nipt een vast startbewijs voor de Europese Tour. Hij mag dankzij die eindklassering wel meedoen in de wat kleinere toernooien van de Tour, zoals die in Zuid-Afrika.

Andere Oranje's
Lars van Meijel gong rond in 70 slagen en verbeterde zich daarmee na een 1e ronde van 74 slagen. Met 144 slagen klom hij naar de gedeeld 28e plaats. Darius van Driel had 77 slagen nodig en staat met 153 slagen gedeeld 112e.