🎥 | Golfer Besseling overtreft zichzelf met 3e plek: ‘Megatrots op’

2 december 2019

Golfer Wil Besseling heeft zijn beste resultaat ooit behaald in een toernooi van de Europese Tour. De Noord-Hollander eindigde in het Alfred Dunhill Championship in Zuid-Afrika op de gedeelde 3e plaats. Hij moest 2 slagen toegeven op de winnaar, de Spanjaard Pablo Larrazábal.


Het toernooi op de golfbaan van Leopard Creek in Malalane brak vanwege de hitte met een oeroud kledingvoorschrift. De spelers mochten voor het eerst op de wedstrijddagen de lange broek inruilen voor een korte. Besseling maakte er dankbaar gebruik van.

Hij stond na de 1e dag met een zeer lage score van 65 slagen zelfs aan de leiding in Malalane en hield ook de rondes erna zijn goede niveau vast. In de 4e en laatste ronde nam Besseling na 12 ronden opnieuw de leiding en een 1e toernooizege lonkte, maar een dubbele bogey (+2) op de 14e hole nekte hem.

Martelgang
Hij herstelde met een birdie op de 15e en was met 1 hole te gaan nog steeds kansrijk, maar een bogey op de 18e was niet het ideale slot.

Besseling sloot af in 74 slagen, 2 boven het baangemiddelde par, en kwam uit op een totaal van 282 slagen (-6). Larrazábal greep de winst door een birdie te maken op die beslissende 18e hole. Hij vertelde na afloop dat de laatst ronde een martelgang was voor hem vanwege een blaar onder zijn grote teen.

Besseling eindigde eerder dit jaar ook al als beste Nederlander in het KLM Open op de 7e plaats. De 3e plek in het Alfred Dunhill Championship leverde hem ruim 80.000 euro op.

Blij
"Ik ben megatrots op hoe ik hier heb gespeeld", zei hij op golf.nl. "In een toernooi op de European Tour tot het laatst meedoen om de overwinning en deze week zo overtuigend spelen, dat is onbetaalbaar. Daar ga ik zo veel uithalen. Dit geeft me heel veel vertrouwen."