Golfkampioen vindt het ‘niet eerlijk’ dat Gareth Bale zo goed is: ‘Hij heeft niets gevraagd en dat hoeft ook niet’

25 januari 2023

Getty Images
golfkampioen-jon-rahm-vindt-het-niet-eerlijk-dat-gareth-bale-zo-goed-is

De onlangs gestopte voetballer Gareth Bale heeft weinig tijd nodig gehad om indruk te maken met zijn grootste hobby. De fervent golfer kreeg complimenten van Jon Rahm, de Spaanse nummer 3 van de golfwereld, die het 'niet eerlijk' vond dat Bale zo goed was in voetbal én golf.


Bale en Rahm speelden samen tijdens de Pro-Am van de Farmers Insurance Open, een evenement dat deel uitmaakt van de PGA Tour. "Je kunt niet toegewijd zijn aan 1 ding en dan ook zoveel talent hebben voor golf", verklaarde Rahm na afloop. "Hij heeft niets gevraagd en dat hoeft hij ook helemaal niet, hij is al goed genoeg."

US Open-kampioen
"Als hij echt meer kan oefenen, wordt hij nog een stuk beter", aldus Rahm, die zelf in 2021 de US Open won en dit jaar al 2 keer succesvol was.

De 33-jarige Bale gaat volgende maand ook deelnemen aan de Pro-Am van het AT&T Pebble Beach, een toernooi dat eveneens deel uitmaakt van de PGA Tour. De oud-speler van Real Madrid, waarmee hij 5 keer de Champions League won, gaf tijdens zijn voetbalcarrière al aan dat golf een van zijn grote passies is. De recordinternational van Wales poseerde eerder met een spandoek met de tekst 'Wales. Golf. Madrid. In That Order'.

jon-rahm-golf