Joost Luiten de lucht in in Parijs na fantastische golfdag

19 oktober 2019

Golfer Joost Luiten heeft dankzij een bijzonder sterke 3e ronde toch weer uitzicht gekregen op een hoge klassering in het Franse Open. De 33-jarige Rotterdammer ging rond in 65 slagen, 6 onder het baangemiddelde par.

 
Niemand deed het zaterdag beter dan Luiten, die op het nippertje de cut had gehaald. Hij schoot in het klassement omhoog naar de gedeelde 19e plaats. De Nederlander ging donderdag redelijk goed van start met een ronde van 69 slagen, maar zakte weg in het klassement door een teleurstellende ronde van 76 slagen.

Prima
Luiten herstelde zich gelukkig weer op de banen van Le National nabij Parijs. Hij sloeg in de 3e ronde 8 birdies en moest daar alleen op de 13e hole een dubbele bogey tegenover zetten. De Belg Nicolas Colsaerts nam aan kop van de ranglijst 3 slagen voorsprong op George Coetzee uit Zuid-Afrika. Colsaerts staat op 200 slagen (na rondes van 67, 66 en 67).

Dit succesje had Luiten nodig en kon hij goed gebruiken. Op sociale media stonden dan ook veel berichten met complimenten als deze: