Luiten gaat dramatisch van start op KLM Open

14 september 2017

EPA

Joost Luiten heeft allesbehalve een goede start gehad op de KLM Open. De titelverdediger sloeg heel veel bogeys op golfbaan The Dutch in Spijk en had voor 18 holes 75 slagen nodig, 4 boven par.


"Dit was niet het begin waar ik op gehoopt had. Dit is mijn toernooi en ik wil heel graag laten zien wat ik kan. In het verleden heb ik heel goede resultaten behaald, maar het kan altijd een keertje minder zijn. Dat hoort bij de sport, dit zijn de mindere periodes van een sportcarrière", zegt Luiten. "Ik maak me geen zorgen, morgen kan alles heel anders gaan. Ook dat is onderdeel van deze sport."

'Achter de feiten aan'
Hij loopt 9 slagen achter op Oostenrijker Bernd Wiesberger, de leider in het klassement. Luiten, die al 2 keer eerder dit toernooi op zijn naam schreef, begon met 4 bogeys op de 1e 4 holes. Daarna herstelde hij zich wel iets, maar in het zware weer, met veel wind en regen, lukte het hem niet om weer goed in zijn spel te komen.

"Ik sla de ballen niet op de fairway en dan loop je achter de feiten aan. Ik bleef rustig, maar de kansen die ik had, heb ik niet benut. Op de tee was ik niet goed en op de greens ook niet. Als elk onderdeel van je spel minder is ten opzichte van vorig jaar, dan wordt het lastig spelen."

Slechtste start ooit
Op dit moment staat hij op een gedeelde 65e plek in het klassement. Het is de slechtste start op de KLM Open die ooit door een van de titelverdedigers is gemaakt.
reacties
ReageerReageer op dit bericht