Luiten sluit af met knappe twaalfde plek in Zuid-Afrika

EPA

admin • 16:39, 12-11-2017 / Laatste Update: 00:21, 08-01-2024

Golfer Joost Luiten heeft de Nedbank Golf Challenge in Zuid-Afrika met een gedeelde 12de plaats afgesloten. De Rotterdammer liep zondag een afsluitende ronde van 71 slagen, 1 onder par. Hij klom zo nog 2 posities in het klassement.

De zege ging naar Branden Grace. De Zuid-Afrikaan liep een uitstekende slotronde van 66 slagen en passeerde Scott Jamieson op de ranglijst. De Schot eindigde als 2de met 278 slagen. Grace won met 277 slagen. De Fransman Victor Dubuisson werd met 279 slagen 3de.

Flinke prijzenpot

De Nedbank Golf Challenge was het 1-na-laatste toernooi van de Europese tour. Het prijzengeld past nog niet eens in een vrachtwagen: 7 miljoen euro. Grace verdiende met zijn zege ruim 1 miljoen euro. Best de moeite waard dus!