🎥 | Nederlandse golfer Besseling staat bovenaan na 1e dag in Zuid-Afrika

28 november 2019

Golfer Wil Besseling gaat na de 1e dag van het Alfred Dunhill Championship in Zuid-Afrika, het eerste toernooi dat deel uitmaakt van het nieuwe seizoen van de Europese Tour, aan de leiding. De Noord-Hollander noteerde bij de 1e ronde een score van 65 slagen, 7 onder het baangemiddelde.


Besseling gaat de 2e dag in met een voorsprong van 1 slag op het 3-tal Garrick Porteous, Pablo Larrazábal en Keith Horne.

Kleinere toernooien
Besseling eindigde dit jaar als 18e op de Challenge Tour en miste daardoor nipt een vast startbewijs voor de Europese Tour. Hij mag dankzij die eindklassering wel meedoen in de wat kleinere toernooien van de Tour, zoals die in Zuid-Afrika. Hij was dit jaar ook al de beste Nederlander in het KLM Open met de 7e plaats.

Korte broek
De organisatie van het toernooi in Malalane gaf de golfers vanwege de extreme hitte toestemming af te wijken van het vaste kledingvoorschrift. Ze mochten voor het eerst de lange broek inruilen voor een korte tijdens een toernooironde. Besseling maakte dankbaar gebruik van die buitenkans. Hij noteerde in zijn ronde 6 birdies en 1 eagle, er stond 1 bogey tegenover: ,,Een geweldige ronde mag ik wel zeggen", luidde zijn commentaar.

Van Meijel en Van Driel
Lars van Meijel ging op de 1e dag rond in 74 slagen en Darius van Driel noteerde 2 slagen meer. Ze staan respectievelijk 77e en 106e.