Belgische koning plant feestje voor hockeyers na WK-zege

17 december 2018

ANP

Koning Filip en koningin Mathilde van België rollen morgen de rode loper uit voor de nieuwe Belgische wereldkampioenen. Het koningspaar ontvangt op het Kasteel van Laken de Red Lions, de mannenhockeyploeg. De Belgen veroverden zondag de wereldtitel ten koste van Nederland.


''België wereldkampioen! Proficiat aan de Red Lions met het behalen van de wereldtitel hockey in India!'', jubelde het hof zondag al op Twitter. ''Ongelooflijke prestatie!''

De Belgische hockeyers versloegen Nederland in de WK-finale met shoot-outs (3-2). Het duel was in de reguliere speeltijd in 0-0 geëindigd. De Belgen waren nooit hoger dan de 5e plaats geëindigd op een WK, wel waren ze al 2e bij de Olympische Spelen van Rio 2016.

Sportploeg van het jaar?
De Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten (Sportspress.be) paste in allerijl de reglementen aan zodat de hockeyers nog kunnen meedingen naar de prijs van sportploeg van het jaar. Zaterdag is het Sportgala in Brussel en de stemming werd al op 5 december afgesloten.

''Wegens de unieke prestatie van de Belgische hockeymannen wil Sportspress.be hier een uitzondering op maken. Stemgerechtigden krijgen van maandag- tot en met woensdagavond de kans om opnieuw te stemmen.'' De hockeyers concurreren onder meer met de Belgische voetbalploeg, 3e op het WK dit jaar.