Dames van Den Bosch moeten het doen met 4e plek op EuroHockey Cup

Brian Vesseur • 17:51, 22-04-2019 / Laatste Update: 19:09, 12-12-2023

De hockeysters van Den Bosch willen de EuroHockey Club Cup zo snel mogelijk vergeten. De strijd om de derde plek werd met 2-1 verloren van het Duitse Alster. Dat niet alleen: eerder dit toernooi miste Den Bosch voor de eerste keer in 21 jaar de finale op het EK.

De troostfinale in het Wagener-stadion (in Amstelveen) begon nog goed voor de Nederlandse hockeysters. Bij een strafcorner in het eerste kwart vond Ireen van den Assem het doel. Vlak voor rust maakte de Duitse ploeg, die in de halve finale verloor van Real Sociedad, gelijk. Alster won door een strafcorner te benutten.

Amsterdam vs. Sociedad

Amsterdam speelt later maandag de finale in Amstelveen tegen het Spaanse Sociedad. De winnaar volgt Den Bosch op, dat de afgelopen 3 edities nog de beste was.