HC Den Bosch stunt met komst 120-voudig international: ‘Halen niet vaak spelers van buitenaf’

20 april 2020

HC Den Bosch

Laura Nunnink maakt de overstap van Oranje-Rood naar HC Den Bosch. De 25-jarige hockeyster uit Eindhoven tekent aan de Oosterplas een contract voor 2 seizoenen.


Nunnink speelt al sinds haar 8e bij Oranje-Rood en groeide aan de Aalsterweg uit tot de absolute sterspeelster van de Eindhovense hockeysters. Na 17 jaar vindt de aanvallende middenvelder het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Ik ken bij HC Den Bosch al veel meiden, wat de overstap gemakkelijker maakt”, zegt Nunnink. "Ik wil mezelf nog meer ontwikkelen en uiteraard met mijn nieuwe teamgenoten prijzen pakken."

Bekende trainer
120-voudig international Nunnink is geen onbekende voor HC Den Bosch-coach Raoul Ehren. De oefenmeester leidde Jong Oranje met Nunnink in de gelederen in 2013 naar de wereldtitel. "Bij HC Den Bosch halen we niet vaak speelsters van buitenaf, maar Laura wilden we er heel graag bij hebben. Ze is een hele complete speelster, waar we de komende jaren hopelijk veel van kunnen genieten. Ze is een fijne toevoeging aan onze selectie en kan helpen bij het verder opleiden van onze talenten."